Welkom bij OGAE NL

Liefhebber van het Eurovisie Songfestival? Dan ben je aan het juiste adres!

Want hier vind je alle informatie over (de activiteiten van) dé Songfestivalfanclub van Nederland: OGAE NL.


Songfestival naar Nederland: maar waar?

Nadat The Netherlands in Tel Aviv bovenaan het scorebord prijkte, werd er in het hele land enthousiast gereageerd. Iedereen voelde zich een winnaar en heel veel steden wilden in 2020 het festival binnen de gemeentegrenzen hebben. Negen steden namen die ambitie erg serieus, maar de afgelopen weken trokken Leeuwarden, Den Haag, Breda en Amsterdam zich terug. Op dit moment gaat de race nog tussen Arnhem, ‘s-Hertogenbosch, Maastricht, Rotterdam,  en Utrecht. Op 10 juli brengen deze vijf steden een bidbook uit, waarin ze duidelijk zullen maken dat zij voldoen aan alle eisen en wensen om het Eurovisiesongfestival 2020 succesvol te organiseren. Naar verwachting zal eind augustus bekend worden in welke stad het festival volgend jaar zal neerstrijken – en ook wanneer precies.

OGAE NL volgt deze ontwikkelingen uiteraard op de voet, want de OGAE-fanclub uit het gastland wordt eveneens geacht om tijdens de festivalperiode een goede, gezellige en gewaardeerde gastheer te zijn voor duizenden bezoekende liefhebbers uit ruim veertig landen. Een omvangrijke taak die we uiterst serieus nemen. Over relevante gebeurtenissen houden we je op de hoogte in onze nieuwsbrief en op de nieuwpagina op deze site.


Duncan Laurence brengt de prijs thuis!

duncan wint

Singer-songwriter Duncan Laurence won met zijn nummer ‘Arcade’ namens  Nederland de 64ste editie van het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv.

In een bloedstollende weergave van de puntenverdeling eindige Duncan op de eerste plaats met de beste overall score van in totaal 498 punten, boven Italië (472) en Rusland (370). Jurywinnaar Zweden eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats.

slotscore

Duncan Laurence (geboren Duncan de Moore, Spijkenisse, 11 april 1994) studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder andere Londen en Stockholm. Het grote publiek kent hem mogelijk van zijn deelname aan The Voice of Holland, waar hij de halve finale haalde in 2014. Zijn coach was Ilse de Lange, die in datzelfde jaar tweede werd op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen met de Common Linnets. Zij was ook betrokken bij het creatieve team rondom de festivaldeelname.