Veelgestelde vragen

Op deze pagina beantwoorden we een aantal vragen die ons regelmatig worden gesteld.

Hoe en wanneer start de verkoop van de OGAE tickets voor het Eurovisiesongfestival?

Dit verschilt per jaar. De organiserende omroep besteedt de kaartverkoop meestal uit aan een ticketbureau, met enige begeleiding vanuit de EBU. Onze ervaring is dat het elk jaar weer anders loopt. OGAE International biedt elk jaar hulp aan en vraagt om een pre-sale voor OGAE-leden zodat ze niet ook in de publieke verkoop hun kans wagen. Tot op heden is dat nog bijna elk jaar mis gegaan. OGAE International inventariseert elk jaar de ticketbehoefte en geeft die door aan de EBU in de hoop ook dat aantal te krijgen. Meestal is dat niet het geval en krijgt OGAE International er iets minder. Hierdoor moet er een verdeling over alle OGAE-afdelingen gemaakt moet worden, naar rato van clubgrootte gecombineerd met de vraag naar tickets dat jaar. De verschillende OGAE-clubs moeten dan bij de ticketverdeling werken met een systeem van loting.

Kan ik losse tickets kopen?

Tot nu toe worden OGAE-leden jaarlijks in de gelegenheid gesteld om (eventueel na loting) een ticketpakket kopen voor een goedkopere pakketprijs voor de allerbeste kaarten. Dit pakket bevat in totaal 6 tickets (de drie juryshows voor de finale en beide halve finales en de drie TV-shows die live worden uitgezonden). Meestal zijn dat losse tickets en kun je het pakket eventueel delen met een ander OGAE-lid. Doorverkopen tegen woekerprijzen is niet toegestaan en wordt bestraft. Dit brengt immers de naam en reputatie van het OGAE-netwerk in gevaar.

Kan ik tegelijkertijd lid zijn van verschillende OGAE-clubs?

Ja, dat is geen enkel probleem, mits je dat wél bij beide clubs aangeeft. Je mag van elke OGAE-afdeling lid zijn, met één belangrijke beperking: je mag maar via één OGAE afdeling meedingen naar tickets. Wie vals speelt, wordt geschorst.

Hoeveel kost OGAE NL mij per jaar?

Het lidmaatschap van OGAE International loopt via het donateurschap van OGAE NL per kalenderjaar, dus van 1 januari tot 31 december. Wie in mei het Songfestival wil bijwonen moet al in oktober van het voorafgaande jaar lid zijn, omdat dan de ticketverkoop mogelijk al start. Vanwege administratiegemak vragen we leden ons te machtigen om de jaarlijkse bijdrage van (in 2019:) 17,50 euro af te schrijven.

Ik wil niet dat OGAE mijn donatie automatisch afschrijft. Wat nu?

Stuur in dat geval even een e-mail naar info@ogae.nl. Het is dan mogelijk om de jaarlijkse bijdrage handmatig over te maken, verhoogd met adminstratiekosten.

Waaraan wordt mijn donatie/contributie uitgegeven?

Donateursgelden worden gebruikt om activiteiten te organiseren en de onkosten te dekken. Voor nieuwe leden worden membershipcards aangemaakt via OGAE International. Om kosten te dekken levert OGAE NL hiertoe een bijdrage aan OGAE International. Door zowel OGAE NL als OGAE International wordt geen winst gemaakt. Bestuursleden zijn vrijwilligers.

Ik ben mijn lidmaatschapspas kwijt! Wat nu?

OGAE International heeft een app ontwikkeld, die kan worden gebruikt door alle leden: Cardskipper. Wanneer je je aanmeldt voor OGAE NL ontvang je een welkomstmail met informatie waarmee je de app kunt downloaden en installeren. Met de komst van Cardskpper neemt OGAE afscheid van de membershipcards. Een verloren membershipcard is dus geen ramp: de app is de nieuwe membershipcard! Lees hier meer over Cardskipper.

Ik heb nog geen membershipcard ontvangen. Wat nu?

Hiervoor geldt hetzelfde antwoord als voor de vraag hierboven.

Waar kan ik mijn persoonsgegevens wijzigen?

Dat kan door wijzigingen aan te geven in dit formulier.