Nieuws


Agenda

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019: J’aime la Vlie, aflevering 3


Na de winst: werk aan de winkel!

Nu Duncan Laurence na 44 jaar de prijs naar huis heeft gebracht is er veel werk aan de winkel. Terwijl Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Den Bosch en Arnhem nog in de race zijn om het Eurovisiesongfestival 2020 te organiseren, bereiden wij ons voor op de invulling van de fanactiviteiten tijdens de festivalperiode. Het is niet onwaarschijnlijk dat we daarbij straks ook een beroep doen op onze leden om zich als vrijwilliger in te zetten. Natuurlijk houden we ook de vinger aan de pols over de ontwikkelingen met betrekking tot de potentiële gaststeden, bij EBU en AVROTROS en OGAE International. Het aantal overlegdata hebben we flink verhoogd. Via onze nieuwsbrief houden we je voortaan maandelijks op de hoogte van relevant nieuws over ESF2020.


Tickets 2020? Installeer snel Cardskipper

Met het succes van Duncan in Tel Aviv is het aantal OGAE NL-leden ongeveer verdubbeld. We zitten nu op ruim 950 leden. Elk jaar telt OGAE International het aantal leden per landelijke club. Zo wordt bepaald welk deel van de tickets die OGAEI Int mag verloten aan OGAE Nederland wordt toegewezen. Doordat we extreem gegroeid zijn is het zaak dat iedereen die zich als lid heeft aangemeld ook de OGAE-app (Cardskipper) op de smartphone of computer heeft geïnstalleerd. Wie van de huidige leden dat nog niet gedaan heeft, wordt met klem gevraagd dat alsnog te doen (OGAE Nederland ligt hierbij achter op andere landen). De ‘volkstelling’ vindt aan het eind van de zomer plaats. Het is daarom voor OGAE NL belangrijk dat iedereen eind juli de app op de smartphone of computer geïnstalleerd heeft, zodat we nog ongeveer een maand de tijd hebben om eventuele problemen op te lossen. Alle nieuwe leden krijgen binnenkort een uitnodiging via sms/email van Cardskipper. Wie de app niet geïnstalleerd heeft op smartphone of computer maakt geen kans op tickets.  Om kans te maken op tickets moet je in het jaar voorafgaand én het Songfestivaljaar zelf lid zijn. De nieuwe leden betalen daarom over 2019 en 2020 contributie.

We hebben altijd de regel gehanteerd dat oud-leden, dus mensen die op moment van loting meer dan 1 jaar lid zijn onderling 90% van de tickets verdelen. De nieuwe leden hebben recht op 10% van de toegewezen pakketten. Het organiserende land krijgt altijd een extra hoeveelheid tickets toegewezen en deze zullen we op een andere manier gaan verdelen, zodat zowel jarenlange trouwe fans als de nieuwe leden een redelijke kans maken. Een beslissing over die extra tickets nemen we als er meer info beschikbaar is.

Voor het installeren van Cardskipper vind je een heldere handleiding via deze link. Geen smartphone? Je kunt Cardskipper ook installeren op je pc of laptop. Ook daarover lees je alles in de handleiding. Wanneer het downloaden van de Carskipper-app tóch niet lukt, vul dan via onderstaande link het formulier in, zodat we kunnen helpen een en ander op te lossen.

https://forms.gle/g5epamTKgh3YtbFs6


Contributie incasso

Voor 2020 hebben we de contributie gehandhaafd op € 17,50 per persoon. We hebben jaarlijks te maken met mensen die de contributie storneren zonder opgaaf van redenen, maar mogelijk omdat ze niet zijn ingeloot voor festivaltickets. Om herhaling te voorkomen gaan we de contributie voortaan vroeger incasseren, zodat de periode van storneren verstreken is wanneer de ticketverloting plaatsvindt. Deze incasso kun je dus binnenkort verwachten.

Met zo’n vijfhonderd leden is het moeilijk om de financiële administratie beheersbaar te houden. Daarom zal OGAE NL vanaf 2019 de lidmaatschapsgelden uitsluitend nog via automatische incasso innen. Heb je nog géén geen toestemming voor automatische incasso gegeven dan ontvang je per mail het verzoek dit alsnog te doen.


Nieuwe songfestivalevenementen

De belangrijkste van de doelstellingen van OGAE NL is het promoten van het songfestival in Nederland én het verbinden van songfestivalfans. Om dat laatste doel te behalen worden we geholpen door onder andere café Peanuts in Tilburg en café Fame in Amsterdam, waar regelmatig songfestivalfeestjes plaatsvinden. Maar het plan bestaat ook om een feestelijke nieuwjaarsreceptie te organiseren bij de start van het nieuwe songfestivalseizoen, jaarlijks in september. Wil je meewerken aan een dergelijk evenement of heb je zelf ideeën die we met elkaar kunnen uitvoeren? Laat het ons weten en mail naar info@ogae.nl.


Twaalf punten

In de nieuwe rubriek Twaalf punten maken we elke maand kennis met een van de OGAE-leden. Kijk hier wie dat deze maand is. Ook deelnemen? Mail naar info@ogae.nl