Nieuws

 

Eurofancafé Lissabon

Als je al een week voor het festival in de stad bent die dat jaar organisator is, is het leuk om al een beetje in de sfeer te komen samen met andere fans. ieder jaar is er daarom een Euroclub of een Eurofancafé, of allebei. Dit jaar was al bekend dat de Euroclub alleen toegankelijk zou zijn voor pers en delegaties, dus we zijn blij dat we nu kunnen aankondigen dat er ook een Eurofancafé komt waar op songfestivalmuziek gedanst kan worden, waar je andere fans kunt ontmoeten en waar allerlei andere activiteiten worden georganiseerd.
OGAE Portugal heeft samen met OGAE Internationaal het Eurocafé georganiseerd in Club Mome van 5 t/m 12 mei.

Om in het Eurocafé te mogen, moet je lid zijn van OGAE en een weekkaart kopen. De weekkaart gaat € 60 kosten en de verkoop begint morgen om 10:00 Portugese tijd, dat Er zijn maar een beperkt aantal kaarten, dus zorg dat je er op tijd bij bent!

De verkoop zal hier plaatsvinden.

Membershipcards in stickers bij Amsterdam Calling

Gedurende het jaar krijgen we altijd veel vragen over de membership cards en stickers. Deze worden slechts één keer per jaar in maart aan ons toegezonden en moeten in oktober al zijn aangevraagd. Wie deze week bij Amsterdam Calling is kan ons daar even opzoeken om zijn/haar aangevraagde pas op te pikken. Iedereen die al lid is kan een 2018 sticker krijgen. Membershipcards en stickers geven nogal wat rompslomp en eigenlijk willen we er van af. OGAE International onderzoekt daarom andere oplossingen, zoals het ontwikkelen van een OGAE-app.  Wie wel naar Lissabon gaat, maar onverhoopt niet van de partij is bij Amsterdam Calling, kan even contact opnemen, dan regelen we op een andere manier (in Lissabon, of via de post) dat de card/stickers in jouw bezit komen. Wie niet naar Lissabon gaat maar toch een sticker wil moet dat even expliciet aangeven via ogaenl@live.nl .

Bij Amsterdam Calling worden ook tickets verkocht voor de afterparty van Eurovision in Concert.

Lisboa issues

Zitplaatsen: De mensen die een zitplaatsenpakket hebben besteld hebben nog altijd geen tickets ontvangen. Het ticketbureau is net als alle ander nog te regelen zaken in Portugal niet erg voortvarend en is pas nu overgegaan tot de verdeling van de stoeltjes. Jullie ontvangen dus de tickets binnenkort in de mail met rij en stoelnummer.

Ondeelbare ticketpakketten: Leden die een ticketpakket hebben besteld hebben 1 ticket ontvangen (of krijgen nog, zie boven). Het ziet er naar uit net als in Kyiv, je een verzamelticket krijgt voor alle zes de shows, dus je kunt niet een deel van je packet verkopen. Een ander naar de juryfinales laten gaan mag wel, maar zou ik alleen doen als je de ander kent. Als er nog mensen zijn die nog ticketissues hebben, horen we dat graag, want het lijkt niet allemaal even soepel te verlopen.

EuroFanCafé: Troubles ook voor de organisatie van het EuroFanCafé, in voorgaande jaren was er bijna altijd een plek voor fans wanneer de EuroClub (voor geaccrediteerde pers) geen toegang bood aan fans. In Stockholm en Kyiv kon je toegang tot het fancafe kopen en was het mede georganiseerd door de omroep. In Portugal is de EuroClub te klein om ook nog fans toe te laten en organiseert de omroep geen Fancafe, dus moet de locale OGAE een tijdelijk café opstarten. In Wenen was dat bijvoorbeeld gelukt. Qua Lissabon is nog steeds geen duidelijkheid over of de locatie wel of niet door kan gaan, ook niet over hoe toegang gekocht kan worden en welke tijden men open is. E.e.a. hangt af van instanties die traag reageren. Nog even geduld dus, zodra we wat weten geven wij dat door. Let op een eventuele ticketsale voor het Fancafé zal op basis van first come first serve gebeuren, omdat inmiddels de tijd te kort is om een uitgebreide loting op te zetten. Houd onze Facebookpagina dus in de gaten.

OGAE Poll 2018

Er zijn natuurlijk zaken die altijd doorgaan. De jaarlijkse poll staat weer klaar om op te stemmen. Volg de link om alle 43 liedjes te beoordelen. Het totaalresultaat vormt de Nederlandse OGAE-jury. Je hebt tot 20 april 2018 (23:59) de tijd!

Klik hier:  https://nl.surveymonkey.com/r/58CYG92

Fanaccreditaties

Namens de AVROTROS mochten we dit jaar weer 4 fanaccreditaties verloten onder leden die langer dan 10 dagen in Lissabon zijn. Zo worden de fanaccreditaties in ieder geval goed gebruikt voor een kijkje achter de schermen. Er waren 55 aanmeldingen, 11 van hen waren uitgeloot voor een ticketpakket en voldeden aan alle criteria. De vier winnaars zijn op Facebook bekend gemaakt. Wij wensen hen veel plezier in Lissabon.

Amsterdam Calling: komende vrijdag al!

Dit event stond natuurlijk al in je agenda, maar had je ook al meegekregen dat we inmiddels al aan 7 oud-deelnemers zitten die gezamenlijk al 10 keer als artiest aan het Songfestival hebben meegedaan? Er zijn nog tickets verkrijgbaar, dus trakteer gerust je (nog niet Songfestivalfan)-vrienden op een leuk avond je uit! Anne-Marie David, Emmelie de Forest, Greta Salóme, Poli Genova, Nathan Trent, Justine Pelmelay én onze vaste gastvrouw Esther Hart zullen optredens verzorgen. DJ Louis zorgt voor de dansmuziek tot in de late uurtjes: de Melkweg sluit de deuren pas om 04.00. De artiesten hebben er zin in en wij ook! Ticket verkrijgbaar aan de deur, maar goedkoper in de voorverkoop: kijk hier.

J’aime La Vlie

J’aime la Vlie 2.0 komt er ook weer aan: eind juni… Bekijk het promofilmpje met een sfeerimpressie van de eerste editie.