Nieuws

Met OGAE-korting naar Amsterdam Calling 2019!

We zijn alweer een tijdje druk met de organisatie van de nieuwe editie van Amsterdam Calling. Die vindt plaats op vrijdag 5 april 2019, ook dit keer in de OZ-zaal van De Melkweg en op de avond voorafgaand aan Eurovision in Concert. In de komende weken zullen we de namen van de optredende artiesten bekendmaken. Daar zitten opnieuw pareltjes bij uit verschillende landen en verschillende jaren. En jawel: ook weer minstens één winnaar. De officiële kaartverkoop start eind december, maar OGAE-leden kunnen voor die tijd al een Early Bird-ticket kopen voor 25 euro. Dat is een korting van 5 euro op de reguliere ticketprijs. De Early Bird-actie start a.s. vrijdagochtend 14 december om 11.00 uur en duurt tot zaterdag 29 december 11.00 uur. OGAE-leden hebben de Early Bird-link ontvangen in de nieuwsbrief van 12 december.

Let op: mogelijk werkt de link in de nieuwsbrief niet goed. Ticketmaster meldt dat dat heeft te maken met cookies. De oplossing is om de link te openen in een andere browser, op een ander apparaat óf door de cookies op je apparaat te wissen. Excuses voor het ongemak.

Ook OGAE werkt mee de AVG

OGAE NL is verplicht om te voldoen aan de privacywetgeving (AVG) die op 25 mei 2018 is ingegaan. Wij hebben daarom toestemming nodig van onze leden/donateurs voor het bewaren van de persoonsgegevens. Daarbij moeten wij aangeven met welk doel, waar en hoe lang wij deze gegevens bewaren en wie toegang tot de gegevens hebben. Deze zaken hebben we inmiddels vastgelegd in een privacy-protocol. We hebben ook je toestemming nodig voor het doorgeven van je gegevens aan OGAE International, zodat je ook daar als lid wordt geregistreerd. Meer daarover lees je in het artikel over de OGAE-app hieronder.

Meer weten over het OGAE-privacy-protocol? Lees hier verder.

Binnenkort: de OGAE-app!

 Donateurs van OGAE NL waren tot nu toe altijd automatisch lid van OGAE International, de overkoepelende organisatie die ook de ticketverdeling organiseert. Dat lidmaatschap geeft ook recht op korting in de EBU-webshop. OGAE International gaat op korte termijn gebruik maken van een officiële OGAE-app en neemt daarmee afscheid van de membershipcards. Hiermee vervalt een enorme tijdrovende administratieve rompslomp en kan de aandacht weer naar de essentie: het Eurovisie Songfestival. De app biedt bovendien veel nieuwe mogelijkheden om snel en efficiënt te met leden te communiceren. Over het festival en aanverwante evenementen.

Ook OGAE International is gehouden aan de Europese privacywetgeving (AVG). De app-designer mag contractueel de gegevens ALLEEN gebruiken om jou een registratie-uitnodiging te sturen en dus NIET voor commerciële doeleinden. We hebben je toestemming nodig om je gegevens door te geven OGAE International voor het lidmaatschap en het gebruik van de app. Dat is nodig om ook in de toekomst kans te blijven maken op tickets voor het Festival. Ook behoudt je de korting in de EBU-webshop. Je ontvangt dan op korte termijn een verzoek van OGAE International een om je voor de app te registreren.

De membershipscards en jaarstickers zullen dus vervallen. De lidmaatschapsnummers blijven ook in de toekomst nodig. Wie dit jaar lid is geworden krijgt dan ook nog een lidmaatschapsnummer van OGAE International, maar géén pas meer.

Om alle zaken met betrekking tot AVG en de OGAE-app in een keer te regelen, kun je gebruik maken van het formulier waarmee je ook deelneemt aan de ticketinventarisatie. De link vind je onder het volgende artikel.

Ticketinventarisatie en -loting Tel Aviv

Net als in Portugal zal er in Israël helaas maar een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn voor OGAE-leden. De arena is zelfs nog kleiner dan in Lissabon. Gelet op vraag en aanbod zullen de tickets er ook niet goedkoper op worden. De EBU biedt een beperkt aantal OGAE-International-leden de mogelijkheid een totaalticket in een geregistreerde (voor)verkoop te kopen. Daarvoor zal dus ook dit jaar geloot moeten worden. Een totaalticket houdt in: zes tickets in één koop, zónder korting en zónder de mogelijkheid een deel van het pakket door te kunnen verkopen.

Meer weten over de loting? Lees hier verder.

Graag willen we inventariseren wie in aanmerking wil komen voor een ticketpakket in Tel Aviv. Daarvoor vind je hieronder een link naar het inventarisatieformulier, waarmee je tevens je toestemming kunt geven voor het bewaren van je persoonsgegevens. Let op: de uiterste deadline voor de ticketinventarisatie is donderdag 27 december!

Klik hier voor het formulier ticketinventarisatie en akkoord privacygegevens

Vanaf 2019 alleen nog automatische incasso

Met zo’n vijfhonderd leden is het moeilijk om de financiële administratie beheersbaar te houden. Daarom zal OGAE NL vanaf 2019 de lidmaatschapsgelden uitsluitend nog via automatische incasso innen. Heb je nog géén geen toestemming voor automatische incasso gegeven zal hierover per mail worden geïnformeerd met het verzoek zich hiervoor aan te melden.

Contributie 2019

Om de jaarlijkse kosten van de fanclub te dekken hebben wij besloten de contributie met 2,50 te verhogen (precies de jaarlijkse kosten voor de nieuwe OGAE-app). De contributie voor heel 2019 zal binnenkort afgeschreven worden. Tegelijk zullen we ook de contributie voor in 2018 bijgekomen leden afschrijven worden. Dat geldt ook voor de 2018 contributie van leden, die in de eerdere incassorondes mislukt is, of gestorneerd zonder opgaaf van reden.

Agenda

Vrijdag 5 april 2019, 21.00 uur: Amsterdam Calling 2019 in Melkweg Amsterdam, info over line up & tickets coming soon

Zaterdag 6 april 2019: Eurovision in Concert in AFAS Live.

Dinsdag 14 & donderdag 16 mei 2019: halve finales Eurovisie Songfestival, Tel Aviv, Israël

Zaterdag 18 mei 2019: grote finale Eurovisie Songfestival, Tel Aviv, Israël

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019: J’aime la Vlie, aflevering 3