Nieuws

Tickets voor Tel Aviv

Zoals elk jaar was de verdeling van de fanticketpakketten voor het Eurovisie Songfestival weer een uitdagende onderneming. Waren er aanvankelijk 40 pakketten toegekend, uiteindelijk hebben we 53 leden blij kunnen maken. Dat hadden er zelfs nog wat meer kunnen zijn, maar helaas zagen sommige ingelote leden op het laatste moment af van aanschaf. Deze niet-afgenomen pakketten waren door het ticketbureau gekoppeld aan toezegging en konden niet meer opnieuw worden verdeeld. Het vooraf loten bleek een goed zet, want in alle hectiek was het in elk geval snel mogelijk om vast te stellen wie als eersten in de prijzen vielen.


Publieke ticketverkoop voor Tel Aviv opnieuw van start

In de publieke verkoop liepen de zaken behoorlijk mis, doordat bobo’s hun tickets doorverkochten tegen woekerprijzen. De publieke verkoop is tijdelijk stilgelegd, maar gaat waarschijnlijk april weer vrij gegeven worden. Wie alsnog interesse heeft in (dure) tickets kan zich laten informeren via deze link: https://www.leaan.co.il/eu1/?culture=en-GB


Line-up Amsterdam Calling 2019 is rond!

Op vrijdag 5 april is het weer zover. Dan vindt in de Melkweg de nieuwe editie plaats van Amsterdam Calling 2019. De line-up is inmiddels rond. De gastvrouw voor dit jaar is Marga ‘rechtop-in-de-wind’ Bult! Meer informatie erover vind je op het speciale Amsterdam Calling onderdeel op deze site. Op korte termijn hopen we nog de host van dit jaar bekend te kunnen maken.

Nog geen tickets? Dan snel bestellen: er zijn nu nog kaarten, maar niet heel veel!


Ook OGAE werkt mee de AVG

OGAE NL is verplicht om te voldoen aan de privacywetgeving (AVG) die op 25 mei 2018 is ingegaan. Wij hebben daarom toestemming nodig van onze leden/donateurs voor het bewaren van de persoonsgegevens. Daarbij moeten wij aangeven met welk doel, waar en hoe lang wij deze gegevens bewaren en wie toegang tot de gegevens hebben. Deze zaken hebben we inmiddels vastgelegd in een privacy-protocol. We hebben ook je toestemming nodig voor het doorgeven van je gegevens aan OGAE International, zodat je ook daar als lid wordt geregistreerd. Meer daarover lees je in het artikel over de OGAE-app hieronder.

Meer weten over het OGAE-privacy-protocol? Lees hier verder.


Binnenkort: de OGAE-app!

 Donateurs van OGAE NL waren tot nu toe altijd automatisch lid van OGAE International, de overkoepelende organisatie die ook de ticketverdeling organiseert. Dat lidmaatschap geeft ook recht op korting in de EBU-webshop. OGAE International gaat op korte termijn gebruik maken van een officiële OGAE-app en neemt daarmee afscheid van de membershipcards. Hiermee vervalt een enorme tijdrovende administratieve rompslomp en kan de aandacht weer naar de essentie: het Eurovisie Songfestival. De app biedt bovendien veel nieuwe mogelijkheden om snel en efficiënt te met leden te communiceren. Over het festival en aanverwante evenementen.

Ook OGAE International is gehouden aan de Europese privacywetgeving (AVG). De app-designer mag contractueel de gegevens ALLEEN gebruiken om jou een registratie-uitnodiging te sturen en dus NIET voor commerciële doeleinden. We hebben je toestemming nodig om je gegevens door te geven OGAE International voor het lidmaatschap en het gebruik van de app. Dat is nodig om ook in de toekomst kans te blijven maken op tickets voor het Festival. Ook behoudt je de korting in de EBU-webshop. Je ontvangt dan op korte termijn een verzoek van OGAE International een om je voor de app te registreren.

De membershipscards en jaarstickers zullen dus vervallen. De lidmaatschapsnummers blijven ook in de toekomst nodig. Wie dit jaar lid is geworden krijgt dan ook nog een lidmaatschapsnummer van OGAE International, maar géén pas meer.


Vanaf 2019 alleen nog automatische incasso

Met zo’n vijfhonderd leden is het moeilijk om de financiële administratie beheersbaar te houden. Daarom zal OGAE NL vanaf 2019 de lidmaatschapsgelden uitsluitend nog via automatische incasso innen. Heb je nog géén geen toestemming voor automatische incasso gegeven zal hierover per mail worden geïnformeerd met het verzoek zich hiervoor aan te melden.


Contributie 2019

Om de jaarlijkse kosten van de fanclub te dekken hebben wij besloten de contributie met 2,50 te verhogen (precies de extra jaarlijkse kosten voor de nieuwe OGAE-app). De contributie voor heel 2019 zal binnenkort afgeschreven worden. Tegelijk zullen we ook de contributie voor in 2018 bijgekomen leden afschrijven worden. Dat geldt ook voor de 2018 contributie van leden, die in de eerdere incassorondes mislukt is, of gestorneerd zonder opgaaf van reden.


Agenda

Vrijdag 5 april 2019, 21.00 uur: Amsterdam Calling 2019 in Melkweg Amsterdam, info over line up & tickets coming soon

Zaterdag 6 april 2019: Eurovision in Concert in AFAS Live.

Dinsdag 14 & donderdag 16 mei 2019: halve finales Eurovisie Songfestival, Tel Aviv, Israël

Zaterdag 18 mei 2019: grote finale Eurovisie Songfestival, Tel Aviv, Israël

Vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019: J’aime la Vlie, aflevering 3