Nieuws

Op weg naar Eurovisie 2020

In de ontwikkelingen rondom de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland zijn de afgelopen weken flinke stappen gezet. NPO en AVROTROS hebben een productieteam samengesteld met veel verantwoordelijkheden en van de vijf steden die een bidbook uitbrachten zijn er nog twee in de race: Rotterdam en Maastricht. Ook OGAE NL heeft niet stilgezeten. We schuiven binnenkort aan tafel met het productieteam en we hebben ook contacten gelegd met beide kandidaat-steden om te kijken hoe we de toekomstige samenwerking kunnen invullen. Daarbij staat ons eigen lijstje van wensen en eisen natuurlijk steeds op de agenda. We houden je hier steeds op de hoogte van de meeste actuele gebeurtenissen. Wordt vervolgd!


Niet vergeten: Cardskipper installeren!

Zoals we al eerder vermeldden zijn de fysieke OGAE-membershipcards vervangen door een app: Cardskipper. Zo’n ingrijpende operatie, die Europabreed plaatsvindt, verloopt helaas niet altijd zonder slag of stoot. Sommige van onze leden hebben dat zelf moeten constateren. De enorme groei van onze Nederlandse club is ook nog een complicerende factor. De app vervangt niet alleen de plastic pasjes, maar geeft OGAE International ook een duidelijk beeld van het aantal leden van elke club. Dat aantal is weer bepalend voor de toekenning van het aantal songfestivaltickets. Het is dus belangrijk dat iedereen de app ook daadwerkelijk heeft geïnstalleerd.

Leden die al langer lid zijn hebben allemaal een e-mail of sms gehad met instructies om de Cardskipper-app te installeren. Toch heeft nog niet iedereen dat gedaan. Daarom voor deze groep nog een dringende reminder: installeer de app zo snel mogelijk! Kun je de mail niet vinden, kijk dan eens in je map met Ongewenste E-mail.

Nieuwe leden krijgen eveneens een uitnodiging per mail of sms om de app te installeren. Dit kan wat langer duren, omdat er steeds een aantal nieuwe leden wordt verzameld, naar wie de instructie vervolgens wordt gemaild. Ben je pas de afgelopen paar maanden lid geworden, heb dan even geduld. Het komt goed!

van de huidige leden dat nog niet gedaan heeft, wordt met klem gevraagd dat alsnog te doen (OGAE
Voor het installeren van Cardskipper vind je hier een heldere handleiding. Geen smartphone? Je kunt Cardskipper ook installeren op je pc of laptop. Ook daarover lees je alles in de handleiding. Wanneer het downloaden van de Carskipper-app tóch niet lukt, vul dan via onderstaande link het formulier in, zodat we kunnen helpen een en ander op te lossen.
https://forms.gle/g5epamTKgh3YtbFs6


Contributie incasso

Voor 2020 hebben we de contributie gehandhaafd op € 17,50 per persoon. We hebben jaarlijks te maken met mensen die de contributie storneren zonder opgaaf van redenen, maar mogelijk omdat ze niet zijn ingeloot voor festivaltickets. Om herhaling te voorkomen gaan we de contributie voortaan vroeger incasseren, zodat de periode van storneren verstreken is wanneer de ticketverloting plaatsvindt. Deze incasso kun je dus binnenkort verwachten.

Met zo’n vijfhonderd leden is het moeilijk om de financiële administratie beheersbaar te houden. Daarom zal OGAE NL vanaf 2019 de lidmaatschapsgelden uitsluitend nog via automatische incasso innen. Heb je nog géén geen toestemming voor automatische incasso gegeven dan ontvang je per mail het verzoek dit alsnog te doen.


Nieuwe songfestivalevenementen

De belangrijkste van de doelstellingen van OGAE NL is het promoten van het songfestival in Nederland én het verbinden van songfestivalfans. Om dat laatste doel te behalen worden we geholpen door onder andere café Peanuts in Tilburg en café Fame in Amsterdam, waar regelmatig songfestivalfeestjes plaatsvinden. Maar het plan bestaat ook om een feestelijke nieuwjaarsreceptie te organiseren bij de start van het nieuwe songfestivalseizoen, jaarlijks in september. Wil je meewerken aan een dergelijk evenement of heb je zelf ideeën die we met elkaar kunnen uitvoeren? Laat het ons weten en mail naar info@ogae.nl.


Twaalf punten

In de nieuwe rubriek Twaalf punten maken we elke maand kennis met een van de OGAE-leden. Kijk hier wie dat deze maand is. Ook deelnemen? Mail naar info@ogae.nl